«Заговори, щоб я тебе побачив»

2015-01-26

Міжрегіональний фестиваль ораторського мистецтва під такою назвою відбувся у всіх навчальних закладах району минулого тижня. Звичайно, не залишились осторонь і учні Кушугумського НВК «Інтелект». Мета проведення конкурсу юних красномовців: виявлення талановитих і обдарованих дітей в жанрі ораторського мистецтва, формування риторичної особистості, розвиток комунікативних навичок. У нашому навчальному закладі конкурс пройшов у два етапи: відбірковий, у якому визначились переможці у класних колективах, та загальношкільний, у якому журі у складі заступника з НВР Колесник Т.А., заступника з виховної роботи Забєйвороти І.М. і вчителя української мови Бабкиної О.А. визначило кращих серед кращих. Учні 1-4 класів змагались у номінації «Добре слово краще за багатство» і представили два виступи: підготовлений та непідготовлений (мовленнєвий експромт), який показав, наскільки вільно володіють діти словом у незвичайних, нестандартних ситуаціях. 12 учасників молодшої вікової групи ретельно готувалися до свого першого ораторського конкурсу, вони не лише цікаво розповідали про себе, демонстрували знання мовленнєвого етикету, але і чудово читали поезії (прозвучали вірші Лесі Українки, Тараса Шевченка, Ліни Костенко та інших українських письменників). Учасники також створили свої власні неповторні образи, адже манера виступу, зовнішній вигляд оратора теж впливають на сприйняття його слухачами. Старша вікова група (учні 5-11 класів) продемонструвала свої здібності у номінації «Слово є вчинок». Відповідно до вікових особливостей дітей було підібрано соціально значущі теми виступів.

За підсумками конкурсу у шкільному етапі перемогли учениця 3-А класу Аліна Баклаженко-Пархоменко – І місце (кл. кер. Костів С.М.), учениця 2-Б класу Поліна Диканська – ІІ місце (кл.кер. Драчова О.А.), учениця 1-А класу Вероніка Радєва – ІІІ місце (кл.кер. Добренька О.Я.), учениця 11-А класу Яна Тимчук (вч. Гарьковина Т.М.).

26 січня відбувся районний етап конкурсу, на якому Кушугумський НВК представляли Аліна Баклаженко-Пархоменко та Яна Тимчук. Дівчата посіли відповідно перше та трєтє місця у своїх вікових групах. Вітаємо Аліну і Яну та їхніх вчителів-наставників з перемогою, бажаємо їм успіхів в оволодінні мистецтвом слова!

Кiлькiсть переглядiв: 512

Коментарi